IILs Grønne verdier
Innstranda-modellen
Kontakt oss
Logo Innstrandens Idrettslag

Artig - Mangfold - Utvikling - Respekt

Du er her: Forside / Nyhetsarkiv


Klart for klatrehall

Vi har forskuttert fire millioner i tippemidler to ganger tidligere. I helgen bestemte vi å forskuttere ytterligere tippemidler til prosjektet. Det betyr at prosjektet nå har fått 12.825.000 kroner, sier Melå.

I tillegg vedtok posisjonen å forskuttere moms på 14 millioner kroner.

 

Publisert av: Torbjørn Ludvigsen

 Nå er det bare å sette spaden i jorda, sier Morten Melå fra Arbeiderpariet (Ap).

Posisjonen i Bodø kommune hadde budsjettsamling i helga. Der ble de siste hindrene ryddet av banen i forhold til drømmen om å få realisert en ny klatrehall på Mørkved.

– Vi har jobbet hardt for dette siden 2015. Vi har forskuttert fire millioner i tippemidler to ganger tidligere. I helgen bestemte vi å forskuttere ytterligere tippemidler til prosjektet. Det betyr at prosjektet nå har fått 12.825.000 kroner, sier Melå.

I tillegg vedtok posisjonen å forskuttere moms på 14 millioner kroner.

– Dermed har Bodø kommune gitt Mørkvedhallen de forutsetningene de ønsket. Nå er det bare å sette spaden i jorda, påpeker Melå.

Positiv dreining

I Bodø klatreklubb er selvsagt jubelen stor nå som deres store drøm ser ut til å bli en realitet.

– Vi merket en solid dreining i politisk støtte de par siste årene. Vi er svært takknemlig for måten politikerne har presset på på en positiv måte for at vi skal gjøre vår del av jobben i denne sammenheng, sier Erlend Broback i Bodø klatreklubb.

Våren 2019 håper de at 2400 kvadratmeter klatreflate skal stå klar for store og små.

– Vi får samlet tauklatring og buldring i samme bygg. Vi får kapasitet til å gi et langt bedre tilbud til veldig mange flere. Vi får muligheten til å gi et tilbud tilpasset flere brukergrupper som barn, funksjonsnedsatte, nybegynnere, mosjonister og eliteutøvere i alle aldre, påpeker Broback.

70 millioner kroner

Den nye klatrehallen kommer til å koste nærmere 70 millioner kroner. Mørkvedhallen har allerede på plass finansieringen som må til i tillegg til midlene politikerne har bevilget.

– Dette blir et fantastisk anlegg både for Bodø og hele regionen rundt, slår Morten Melå fast.

Mørkvedhallen har hatt en anbudsprosess pågående med aktører fra hele Europa, med tanke på de innvendige veggene.

– Valget falt på Tjelmeland Friksjon, et firma med kjent for høy kvalitet og svært gode design, slår Erlend Broback fast og legger til:

– Dette er alternativet som gir oss det beste anlegget med et godt tilbud for alle brukergrupper.

Mye dugnad

Klatreklubben kommer til å bidra med mye egeninnsats i forbindelse med valget av leverandør.

– Klatreklubben har fått være en tett samarbeidspartner for Mørkvedhallen i anbudsprosessen, og vi er nå svært fornøyd med det endelige valget av leverandør. Alle våre medlemmer kommer til å legge ned en betydelig dugnadsinnsats underveis i prosessen. Mørkvedhallen har også strukket seg for å få til dette.Vi har jobbet for dette i snart 13 år. Vi gleder oss voldsomt til å komme i gang, sier Broback.

Freddy Thoresen

Avisa Nordland 21.11.2017

Del på Facebook
Publisert: 21.11.2017    Oppdatert 21.11.2017 kl. 0732

Samarbeidspartnere

Gullpartner:

             

  Sølvpartner:


             

Bronsjepartner: