IILs Grønne verdier
Innstranda-modellen
Kontakt oss
Logo Innstrandens Idrettslag

Artig - Mangfold - Utvikling - Respekt

Du er her: Forside / Nyhetsarkiv


Rulleskiløype på Bestemorenga

Bodø får rulleski-løype på 3,5 km - til 24 millioner

 Publisert av: Torbjørn Ludvigsen

Bodø får rulleski-løype på 3,5 km - til 24 millioner

Siden høsten 2015 har Bodøs politiske ledelse, anført av Arbeiderpartiet, jobbet med å få på plass et rulleski-anlegg i Bodø, nærmere bestemt på Bestemorenga.

Det har vært skissert flere varianter til forskjellige prislapper og forslaget har blitt møtt med stor entusiasme fra skimiljøet i byen.

Overprøver rådmannen

Men da rådmann Rolf Kåre Jensen la frem sitt forslag til økonomiplan for 2018 til 2021, var pengene til anlegget falt bort.

Det var et av tiltakene han ikke fant rom til, med en økonomi som er presset grunnet store investeringer.

Men posisjonen velger å overprøve rådmannen, ifølge Morten Melå i Ap.

– I morgen vil vi vedta å fullfinansiere en full utbygging av en løype på 3,5 kilometer til cirka 24 millioner, opplyser han.

Det betyr at anlegget blir realisert med den lengste skisserte traseen.

– Et slikt rulleskianlegg vet jeg vil bli tatt veldig godt i mot i skimilijøet i byen. Skigruppene i Tverlandet IL og Innstranden IL får stadig yngre skiløpere som går på rulleski, og for disse er dette anlegget kjempebra.

– Også for alle mosjonistene vil dette være et flott anlegg, legger Melå til.

Saken fortsetter under bildet.

 

Morten Melå tror et rulleskianlegg på Bestemorenga vil være et viktig tilskudd for skiløpere og mosjonister. Foto: Bodø Ap
Morten Melå tror et rulleskianlegg på Bestemorenga vil være et viktig tilskudd for skiløpere og mosjonister. Foto: Bodø Ap

 

Enklere å arrangere skirenn

Da Bodø Nu omtalte rådmannens forslag om å skru igjen pengekrana for rulleskiløypa, sa Rune Holm i Innstrandens IL dette:

– Først og fremst handler det om sikkerhet. I dag menger rulleski-løperne i Bodø seg med syklister og fotgjengere ute i trafikken. Det kan fort skape farlige situasjoner. Å få løperne bort fra veien og inn på et eget område vil være et enormt sikkerhetstiltak.

– I tillegg handler det mye om rekruttering. Med de dårlige vintrene vi har hatt de siste årene er det med nød og neppe vi har klart å arrangere skirenn. Med en rulleski-løype vil det kreve mye mindre snø å lage løyper, fordi man da har et helt jevnt underlag, forteller han.

Budsjettforslaget skal opp i dagens formannskapsmøte, før det endelig vedtas av bystyret i desember-møtet. 

 

Del på Facebook
Publisert: 23.11.2017    Oppdatert 23.11.2017 kl. 0850

Samarbeidspartnere

Gullpartner:

             

  Sølvpartner:


             

Bronsjepartner: